Důležité upozornění: Duben-říjen prodejna otevřena pouze úterý 14-18h. Pro nákup využijte e-shop. Vrácení vypůjčeného zboží prosíme každé úterý 14-18h

JAK OBLÉCI LYŽAŘE

Sjíždění zasněžených kopců okouzlilo nejednoho z nás. Většina milovníků zimních sportů ale tento problém zná: Kolik a jak tlustých vrstev oblečení na sebe navléknout?

 

 

Pod lanovkou je příjemně.

Na kopci fouká studený severák.

Po cestě dolů se pro změnu zapotíme.

A co teprve když začne padat sníh, který nás dokáže zmáčet od hlavy až k patě?

Naštěstí již existují takové moderní technologie, které většinu těchto problémů dovedou vyřešit.

 

1. Termoprádlo

 

 

Tlusté kousavé svetre či objemné kombinézy jsou už za námi! Skvělou náhradou je termoprádlo. Do funkčního oblečení spadá nejen nejspodnější vrstva, tj. spodky, kalhotky, legíny či podprsenky. Najdete i termo a softshellové bundy, funkční mikiny, roláky, vesty, tepláky, kalhoty, ale také ponožky, rukavice, čepice apod.

Termoprádlo je charakteristické svými speciálním materiálem, které velmi dobře odvádí vlhkost od těla. To znamená, že ji nezadržují v sobě a tím zajišťují teplo a sucho našeho těla i při pohybu. Proto je termoprádlo obzvláště pro lyžaře a snowboardisty důležitou součástí výstroje. Termoprádlo

 

2. Bunda

 

 

Nic ovšem nenahradí speciální lyžařskou bundu. Modernizace materiálu a designu se nevyhnula ani ona. A je to dobře! Už se za své neohrabané obrovské bundy stydět nemusíme.
Dnes existují bundy v jakékoliv barvě a střihu. Jsou lehké, hřejivé a hlavně praktické. Samozřejmostí je odvětrávání vzduchu. To do jisté míry chrání také před promoknutím a profouknutím. Bundy udržují stálou tělesnou teplotu při pohybu i v klidu. Vyberte si lyžařskou bundu

 

3. Lyžařské rukavice

 

 

Není nic příjemného mít zkřehlé a mokré ruce. Rozhodně to nevylepší požitek z jízdy. Ke kompletnímu vybavení proto také patří lyžařské rukavice. Zde je určitě lepší trošku investovat a pořídit si kvalitní lyžařské rukavice. Při koupi se ujistěte, že rukavice jsou:

 

1. voděodolné

2. protiskluzové (díky pogumování v oblasti prstů)

3. dobře odvádějící pot a vlhkost

4. pohodlné

 

Pokud tedy máte rádi své pohodlí a zároveň i lyžování, neuškodí si vybrat kvalitní zimní lyžařskou výbavu. Přejeme příjemný nákup!