BEZPEČNOST NADE VŠE

Rollerblade je pravděpodobně nejstarší firma na světě, která se specializuje na in-line bruslení. Díky tomu můžete vyzkoušet, jak vypadají brusle, do kterých se promítá 30 let zkušeností s jejich výrobou. Rollerblade představuje světovou technologickou špičku, která velmi dbá na pohodlí a design. Nejznámější fineskou je systém utahování TFS, který se přes počáteční nedůvěru prosadil a dělá radost desetitisícům bruslařů. Firma Rollerblade se účastní dokonce i dobročinných akcí. V roce 2008 přispěl 5000 dolary na akci proti hladu. Jednali tak v souvislosti s jistým Jackem Sissonem, mladým studentem, který strávil rok 2008 na in-line bruslích po celých Spojených státech amerických. Z Yorktownu, Virginie do San Diega a Kalifornie, aby šířil povědomí a získla finanční prostředky na hlad ve světě.

 

Rollerblade nabízí všelijaký sortiment pro in-line, jako jsou in-line brusle, chrániče na in-line brusle, helmy na in-line brusle, sportovní oblečení a další. Chrániče a helmy jsou důležité pro vaši bezpečnost. In-line helmy se výrazně neliší od helmy na kolo, avšak je tu pár menších rozdílů. Helma na in-line brusle má tvrdší a těžší skořepinu a lépe kryje temeno hlavy při častém pádu dozadu. Cyklistická helma je lehčí, má méně pevnou skořepinu, ale lze ji používát i na in-line brusle při variantě fitness.

 

In-line chrániče tvoří nezbytnou součást vybavení při aktivním bruslení. Chrániče obvykle chrání ruce (dlaně), lokty a kolena před odřením či dokonce zlomeninami při pádu nebo různých kolizích. Chrániče jsou potřebné jak pro děti, tak i pro starší bruslaře. Doporučujeme základní vybavení rukou, noh a hlavy. Neváhejte investovat do přilby! Pro dítě ji můžete použít i na kolo, a sady chráničů (na lokty, kolena a zápěstí). Chrániče na ruce jsou jedním z nejdůležitějších prostředků k ochraně při pádu. Pád na bruslích totiž nejčastěji tlumíme rukama (což ale není správné). Společně s chrániči zápěstí a loktů jsou chrániče kolen to nejdůležitější. Při pádu totiž nejčastěji spadneme i na kolena a vznikají tak nepěkná a bolestivá odření či dokonce pohmožděniny a zlomeniny.