Důležité upozornění: Duben-říjen prodejna otevřena pouze úterý 14-18h. Pro nákup využijte e-shop. Vrácení vypůjčeného zboží prosíme každé úterý 14-18h

Vyber si profesionální cyklo helmu

Helma se již několik let řadí mezi základní výbavu každého cyklisty. Na trhu je tudíž možnost pořídit mnoho typů a druhů helem přesně zaměřených na danou disciplínu nebo účel, ke kterému budou sloužit. Jako u všeho, helmy je možné vybírat v různých cenových kategoriích. My se dnes podíváme na ty, které mají cenovku vyšší. Jedná se tedy o nejkvalitnější helmy, jaké můžeš v letošní sezoně na naši prodejně pořídit.

 

Jak to již bývá úměrně s cenou roste kvalita, proto jsou nejvyšší modely helem opatřeny těmi nejnovějšími technologiemi, jsou nejlépe zpracovány a vykazují nejvyšší míru bezpečnosti.

Již standardně se dnes u vyšších modelů helem využívá technologie MIPS (Multi-Directional Impact Protection System)

 

Cyklistické helmy s touto technologií se skládají ze tří hlavních částí:

  • EPS polystyrenová skořepina,

  • kluzná vložka MIPS®,

  • elastomery.

 

Elastomery,které první dvě části spojují se v případě nárazu pod úhlem natáhnou, a umožní tak mírný pohyb skořepiny přilby vůči kluzné vložce MIPS®, čímž dojde k absorbci rotačních sil.

Pokud hledáte aerodynamickou helmu, která vám pomůže k lepším časům, ať jste časovkáři, spurteři nebo triatlonisté neměl by vám uniknout mode Vanquish od Giro. Pro všechny, kteří touží po rychlosti. Výhodou oproti ostatním přilbám může být odnímatelný zorník Carl Zeiss. 

Giro VANQUISH MIPS



Viditelnost za všech situací je v dnešním provozu nutností. K dokonalosti dotažená helma Bell ZEPHYR REFLECTIVE nabízí skvělou viditelnost, díky reflexnímu potahu. Na silnicí vás tak už nikdo nepřehlédne!

Bell Reflective



 

 

Přední výrobci cyklistických helem na vývoji spolupracují. Příkladem může být technologie MIPS SPHERICAL, vyvinutá firmou Giro a Bell ve spolupráci s MIPS®

 

 

 

MIPS spherical najdeme například v jednom z nejvyšších modelů od Giro – AETHER. Helmu má ve výbavě i Roman Kreuziger a dle našeho názoru je to jedna z nejbezpečnějších a zároveň nejpohodlnějších helem, kterou je možno pořídit.

Giro AETHER

 

Z řady MTB má Giro připravenou helmu Tyrant, která se hodí pro všechny, kteří se cítí jako doma na trailech, v bikeparku nebo dirt jumpech. Stylová helma plná nejnovějších technologií. 

Giro TYRANT

 

 

Cyklistická helma by měla být nedílnou součástí výbavy každého cyklisty. Ať jsi závodník, rekreační jezdec , nebo jezdíš jen na nákup – helma by měla být v tvé výbavě. Při jejím nákupu se nevyplatí šetřit :)

 

Pro celou nabídku helem klikněte ZDE.