Důležité upozornění: Duben-říjen prodejna otevřena pouze úterý 14-18h. Pro nákup využijte e-shop. Vrácení vypůjčeného zboží prosíme každé úterý 14-18h

TURISTIKOU KE ZDRAVÍ

Turistika je hobby spočívající v putování a poznávání prostředí, krajiny, památek, zvyků a lidí. V ČR je turistika velice oblíbená a komunita turistů rozšířená. Avšak ne každý člověk, který vyjde jednou za rok kopeček, se dá považovat za nadšeného turistu. Správný turista by měl mít kromě velmi dobré kondice a nadšení pro přírodu také správné sportovní oblečení.

 

V poslední době jsou velice oblíbené softshell bundy. Softshell bundy jsou lehké, prodyšné a teplé syntetické bundy, které neabsorbují vlhkost. Softshell bundy jsou navíc při vysoké míře prodyšnosti také voděodolné. Softshellových materiálů je nepřeberné množství variant. Základní rozdíl oproti známému, klasickému fleecovému materiálu je v povrchové úpravě. "Chlupatý" povrch je zde nahrazen měkkým vodoodpudivým polyuretanovým povrchem do kterého se dešťové kapky tak snadno nevsáknou a sníh na něm neulpívá. Softshell bundy jsou díky povrchové úpravě větruodolné a to i v případě, kdy není jeho součástí membrána. Vnitřní materiál může být u teplých variant microfleece, dále froté a u subtilního Softshellu pletenina (jersey).

 

Samozřejmě, že softshell bundy nejsou jediným kusem oblečení, které by měl turista mít. Dále je to veškeré sportovní oblečení od spodního prádla přes kvalitní turistické kalhoty, turistické boty, mikiny až po termoprádlo a další. Různé sportovní oblečení a softshell bundy můžete najít na webu Bruslárny nebo na její pobočce.

 

Příroda se dá poznávat i jinak než za chůze. Velmi oblíbená je v dnešní době horská cyklistika. Stejně jako na turistiku je potřeba i na cyklistiku kvalitní cyklo oblečení. Především pak cyklo bundy, abyste si nenachladili záda, kalhoty, trenky či overaly, cyklistické tretry, popřípadě další doplňky. Cyklo oblečení značek Pearl Izumi či například Bell vám nabízí e-shop Bruslárna.cz. Ať už budete poznávat naši krásnou přirodu při chůzi či na kole, přejeme vám pěkné zážitky bez zbytečných úrazů.