Důležité upozornění: Duben-říjen prodejna otevřena pouze úterý 14-18h. Pro nákup využijte e-shop. Vrácení vypůjčeného zboží prosíme každé úterý 14-18h

BRUSLENÍM KE ZDRAVÍ A VITALITĚ

In-line brusle jsou stále oblíbenější. Můžete vyrazit jak na samostatnou projížďku, tak na výlet s přáteli. Budou vás nejen bavit, ale zároveň tím uděláte něco pro své zdraví i pro svou postavu. Dopřejete si adrenalinový zážitek, čímž zlepšíte také svoji psychickou kondici. Kolečkové brusle jsou jednoduše pro všechny – od těch nejmenších až po ty nejstarší. U široké veřejnosti má největší ohlas tzv. kondiční nebo také fitness bruslení, pro které lze zakoupit i speciální inline brusle.


Množství spálených kalorií závisí především na rychlosti jízdy. Pozvolná a klidnější jízda vás připraví přibližně o 350 kalorií, ale i dvojnásobného úbytku dosáhnete, pokud svoji jízdu zrychlíte a zapojíte do ní celé tělo. Nejen vaše hýžďové a stehenní svaly se zpevní a celkově se zlepší fyzická kondice – což také znamená, že se tolik nezadýcháte například při dobíhání autobusů či tramvají. In-line brusle jsou také dobré pro prevenci civilizačních chorob, zlepšení imunitního systému a balančních a koordinačních schopností. Navíc na rozdíl od běhu nezatěžuje tolik kloubní aparát.


Pokud ovšem chcete dosáhnout výrazného zlepšení, je nutné kolečkové brusle vytáhnout ze skříně víckrát než jednou do měsíce. Pouze pravidelné ježdění (alespoň 2-3krát do týdne), správná technika jízdy a vhodný terén zajistí kýžené výsledky. Nejvhodnější jsou trasy s hladkým povrchem a rovinatým profilem, nikoliv cesta z kopce do kopce. Bruslit je třeba s rovnými zády a jen v přiměřeném předklonu, jinak by mohlo dojít k přetížení krční a bederní páteře a k následným bolestem zad. Je proto důležité nepodceňovat varovné signály, když si místo pozitivního zážitku z jízdy odnesete domů jen problémy s páteří. Je tedy nanejvýš vhodné připravit své tělo na bruslení ještě než si inline brusle vůbec nasadíte. Před startem postupně protáhněte své tělo, především oblast trupu a při jízdě se snažte střídat jízdu v předklonu s jízdou ve vzpřímeném postoji.


Pokud tedy zvládnete techniku jízdy i brždění, můžete se těšit na příjemný zážitek, který je i velmi zdravý.